Gå til hovedindhold

Aarhus Lytter - I en coronatid

Coronasmitten steg over hele landet i efteråret 2020, og den fyldte meget i hverdagen - særligt hos unge. Med corona kom der mange tabuer, svære emner og udfordringer. Det er bare nogle af de ting som du kan høre mere om i denne podcastserie, hvor vi sætter fokus på at være ung i en coronatid.

 • Læs op

Indhold

  Du kan høre alle episoder af 'Aarhus Lytter - I en coronatid' ved at rulle fanerne ud og klikke på billederne.

  Så er vi i gang, og vi har glædet os meget!

  I den her episode snakker vi om, hvad Ungekriseledelsen er, og vi taler om nogle af de emner, vi kommer til at berøre i podcasten fremover.

  Hvordan arbejder vi sammen for et bedre ungeliv?

  Bliv klogere på hvad Ungekriseledelsen laver, og hvordan de arbejder med at skabe et bedre ungeliv under coronakrisen.

  Ungekriseledelsen giver økonomisk støtte til lokale, coronasikre initiativer

  I slutningen af 2020 spurgte Ungekriseledelsen aarhusianerne om de havde et coronasikkert projekt, som vi kunne hjælpe med at finansiere. Der er nu 9 projekter tilbage i afstemningen.

  ENDELIG! En hjælpepakke til unge

  Ungekriseledelsen har sammensat en fed hjælpepakke som tak for, at DU har sat dit liv på pause og været sej i kampen mod den dumme coronavirus.

  Vi ser tilbage på livet i Coronaland og Aarhus Lytter

  I dette afsnit ser vi tilbage på livet i Coronaland og de seneste fire måneder, hvor Aarhus Lytter og Ungekriseledelsen har været en del af deres hverdag.

  Maria har været isoleret siden marts

  Maria lider af en sjælden lungesygdom, der gør hende særligt udsat i forhold til corona. Derfor har hun siden første bølge i marts været isoleret derhjemme.

  Hedvig havde corona, og nu lugter alt af løg

  Tidligere på året blev Hedvig ramt af corona. Først troede hun, at hun bare var forkølet, men da hendes lugte- og smagesanser ikke vendte tilbage, blev hun opmærksom på, at noget var galt.

  Hvordan klarer byens unge musikere sig i et hav af aflysninger?

  Aarhusianske Bogfinkevej er et af de bands, som fik aflyst rigtig mange koncerter under corona. Hør Søren Karim fortælle om bandets oplevelser i denne episode.

  Når coronaen bryder ud på kollegiet

  I dag taler vi om, hvordan man håndterer udbrud af corona-smitte på en kollegiegang, og hvilke komplikationer det medfører at befinde sig i en gråzone-husstand.

  Nanna har en betvivler i sit hoved - angst i Coronaland del 1/2

  Nanna har en betvivler i sit hoved. Den hedder angst. Nanna  fortæller om hvordan det har været at have angst under corona.

  Hvad kan vi gøre når angsten viser sit ansigt? - angst i Coronaland del 2/2

  Tilværelsen i Coronaland kan være meget angstprovokerende. Hvad er angst, hvad sker der, når vi oplever det, og hvad kan vi gøre i situationen?

  Hvem er Lars Østergaard?

  Skal man have en årsag til at lade sig teste for coronavirus? Skal man gøre det regelmæssigt? Lars Østergaard, ledende overlæge på AUH, giver svarene.

  Lars Østergaard svarer på corona-spørgsmål fra unge

  Skal man have en årsag til at lade sig teste for coronavirus? Skal man gøre det regelmæssigt? Lars Østergaard, ledende overlæge på AUH, giver svarene.

  Hvad er den gode corona-stil?

  Kan vi holde fester på en corona-sikker måde? Hvordan? Og er det ikke snart tid til at genindføre koncerter og sport med publikum? Vi snakker igen med Lars Østergaard fra AUH.

  Hvad er op og ned i vaccineland?

  Så er vaccinen kommet! Synes du også det kan være svært at finde ud af, hvad vaccinen går ud på og hvordan hele processen kommer til at fungere? Så lyt med her!

  Katrine forsker i trivsel: Du skal dyrke dine venskaber!

  Katrine Strandberg-Larsen er lektor på Københavns Universitet og forsker i unge og trivsel, både før men også imens corona har stået på.

  Marie, Catrine og HOPE: hvordan har de unge i Danmark håndteret Corona?

  Marie og Catrine bruger deres hverdag på at forske i Corona for projektet HOPE - How Democracies Cope with COVID19 A Data-Driven Approach.

  Politiet: Overboen vil gerne have ro om natten

  Hvordan ser coronakrisen ud fra politiets perspektiv, og hvordan opfører de unge i Aarhus sig i en tid med restriktioner og anbefalinger?

  Nye restriktioner: What’s the new normal i Aarhus?

  Jul og nytår er lige om hjørnet, og lige som vi troede, vi vidste, hvordan vi skulle fejre det, er der kommet en masse nye restriktioner.

  Velkommen tilbage til et nyt år og nye restriktioner i Coronaland!

  Så er årets første afsnit landet! Vi snakker om nye restriktioner, vaccination og... frosne porrer?

  Kan digitale fællesskaber hjælpe os igennem krisen?

  Corona har udfordret de fleste fællesskaber. Vi har ikke kunne mødes, som vi plejer. Derfor er mange fællesskaber rykket online i stedet for.

  Jul i Coronaland

  I denne episode snakker vi om jul og nytår i pandemiens tegn. Vi kommer også med vores egne idéer og tanker om en coronasikker højtid.

  Swingerklubber og fugleskræmsler: Hør nogle af de mest crazy coronahistorier fra den store verden

  Corona har vendt op og ned på det hele, og i dagens afsnit har vi fundet nogle af de skøreste historier fra forskellige steder på den pandemiramte jordklode.

  Hvad skal vi finde på at lave i en verden, hvor alt står stille?

  Alle mulige medier har givet deres forslag til ting, vi kan lave, nu når vi er fanget derhjemme. Men vi har efterhånden set alt på Netflix og har styr på de bedste løberuter i vores nabolag.