Gå til hovedindhold

Aarhus Lytter - Vores stemme

Demokrati kan være en svær størrelse. For hvordan kan vi egentligt få indflydelse i den kommunale, regionale og nationale politik med vores stemme? I Aarhus Lytter - Vores stemme undersøger vi hvordan vores stemme kan gøre en forskel.

 • Læs op

Indhold

  Du kan høre alle episoder af 'Aarhus Lytter - Vores stemme' ved at rulle fanerne ud og klikke på billederne.

  Unge sætter trivsel og klima på de voksnes dagsorden

  Medlemmer af Børne- og ungebyrådet fortæller om deres drømme og visioner for Aarhus.

  Den med kandidaterne: del 1

  Vi har haft besøg i studiet af 13 byrådskandidater, som blandt andet svarer på, hvordan de vil varetage unges interesser og hvor de mener, at der kan spares penge i Aarhus Kommune.

   

  Den med kandidaterne: del 2

  Vi har haft besøg i studiet af 13 byrådskandidater, som blandt andet svarer på, hvordan de vil varetage unges interesser og hvor de mener, at der kan spares penge i Aarhus Kommune.

  Rådmænd - Hvem de?

  Hvad laver rådmændene egentlig? Hør to af rådmændene fortælle om deres arbejde.

  Den med dem fra den med kandidaterne!

  Kan du huske, at vi havde en række byrådskandidater i studiet før valget? To af dem er vendt tilbage til “Aarhus Lytter”-studiet – nu som medlemmer af det nye byråd.

  Regionens Girlpower

  Mød Josefine og Ditte. De er begge valgt ind i regionsrådet i Region Midtjylland for første gang.

  Nyt fra Børne- og ungebyrådet!

  I uge 40 var der valg til Aarhus Kommunes Børne- og ungebyråd. Nu er det nye Børne- og ungebyråd trukket i arbejdstøjet.

  Minisode: Der er børne- og ungevalg feat. senatet ØST/VEST

  I uge 40 2021 løber valget til Aarhus' børne- og ungebyråd af stablen. Derfor er vi taget til senatsmøde i Senatet ØST/VEST for at snakke med nogle af de helt unge politisk engagerede aarhusianere.

  Hvordan valg?

  Hvordan er et valg egentlig strikket sammen? Hvad betyder det at brevstemme, hvad er fintælling og hvorfor kan vi egentlig ikke bare stemme hjemmefra?

  Demokratiets julepynt - Valgplakater

  Hvad kan man kalde en god valgplakat og hvad er en dårlig? Er der en politisk strategi i en plakats fremstilling? Og i vores verden, hvor vi søger at være bæredygtige og undgå spild, skal der så virkelig bruges penge og materialer på valgplakater?

  Region Midtjylland - Hvad er det?

  Den 16. November skal vi stemme til Regionalvalget. Men hvad er det egentlig Region Midtjylland laver? Hvordan påvirker politikken i Region Midtjylland os unge?

  Markering af Valgdagen - Live fra Domen (d. 16 november)

  Valgdagen d. 16. november blev af Aarhus Lytter-redaktionen fejret til et valgarrangement på Domen i Aarhus.

  Valget er overstået - Men hva' så nu?

  Valget er nu overstået, men der er stadig meget der skal bearbejdes efter valget.  Hør med i denne episode, hvor vi snakker om valgresultaterne.

  Rådmænd, poster og stemmer - Hva' foregår der her?

  Valget er overstået. Nu skal der fordeles rådmandsposter, udvalgsposter og meget mere.

  Hvordan dannes Danmarks regering?

  Der har været folketingsvalg. Nu skal partierne og statsministerkandidaterne kæmpe om regeringsmagten. Men hvordan foregår en regeringsdannelse egentlig? Hvem danner regeringen, og hvordan gør de det?

  Der er snart valg! Og det regner mere i Midtjylland

  Jorden brænder og klimaet får en større og større plads i den danske debat og bevidsthed - både i de private hjem og på den politiske scene.

  Efter regnen kommer regnbuen

  I denne episode af Aarhus Lytter - Vores Stemme vender vi blikket mod LGBT+ miljøet og taler med medlemmerne fra Out N Proud, samt forpersonen for LGBT+ Huset i Aarhus.

  Fra ensomhed til samhørighed

  Allerede før corona oplevede mange unge ensomhed, og pandemien har gjort den offentlige opmærksomhed på emnet større. Men hvad kan der gøres for, at alle kan finde betydningsfulde fællesskaber?

  Ta' det boligt

  I mange år har boligmarkedet i Danmarks største byer været kendt for at være rimelig brutalt. Men hvordan står det egentlig til med det aarhusianske boligmarked for os unge?

  Fra bolig til hvorfor vi bo’ li’ her! KULTUR!!!

  Udgivelsen af den nyeste kulturpolitik 2021-2024 understreger kulturens relevans for kommunens borgere. Men hvordan udformer sådanne ambitioner sig? Hvordan støtter det kommunale reelt set op om unges kulturliv?

  Smil! Du i Aarhus

  Aarhus er kendt som Smilets By. Men der er mange forskellige meninger om hvordan Smilets By bliver skabt, hvordan Aarhus bliver en hyggelig og rar by at bo i.

  Uddannelse – Den kommunale indsats

  Når det kommer til uddannelsespolitik, hører vi for det meste kun om Folketinget og regeringens planer for folkeskolen, ungdomsuddannelserne og universiteterne. Men hvilken rolle spiller kommunen når det kommer til uddannelse?

  Minisode: Get2Sport - Fo'bol er fællesskab!

  Sport og kommunalpolitik - hvordan hænger det lige sammen? Bliv klogere på det i den her episode.

  Kulturbooster: Music City Aarhus 2022 + ARoS

  Bliv klogere på hvordan kultur og kommunalpolitik hænger sammen i den her episode af Aarhus Lytter - Vores stemme.

  Si' du K'Li'Ma

  Vi har lavet endnu en episode om klima efter valget. Vi skal blive klogere på, hvordan man kan efter valget stadig kan pege Aarhus i en grønnere retning. 

  Aarhus Lytter - Årskavalkade og sæsonafslutning

  I denne episode af Aarhus Lytter er redaktionen samlet i studiet for at genhøre nogle af deres yndlingsklip fra Aarhus Lytter - Vores stemme.