Gå til hovedindhold

Aarhus Lytter - Et sted til fælles

Hvad betyder det for os at have et sted til fælles med andre? Hvad betyder det for vores identitet og den måde vi udvikler os på? Hvad kan vi lære ved at engagere os i vores lokalområder? Det er nogle af de spørgsmål som vi stiller i ‘Aarhus Lytter – Et sted til fælles’. Lyt med når vi besøger lokale mødesteder og taler med mennesker, hvis lokalområde har været med til at forme dem.

 • Læs op

Indhold

  Du kan høre alle episoder af 'Aarhus Lytter - Et sted til fælles' ved at klikke på billedet nedenfor.

  Et sted til fælles: Samlingspunktet i Skæring

  Der bliver hamret og malet på livet løs i det nye bylivshus – Samlingspunktet – i Skæring. Det skal nemlig stå klart til indvielsen d. 20. August 2023. Hør historien om hvordan Samlingspunktet blev til.

  Et sted til fælles: Hvad er bylivshusene?

  Hvad er De Forenede Bylivshuse? Hvilken betydning kan de få for et lokalområde? Det er nogle af de spørgsmål vi stiller i den her episode.

   

  Et sted til fælles: Det Grønne Bylivshus

  I og omkring Marselisborgcentret finder du byrum fyldt med liv og aktiviteter. Bliv klogere på Det Grønne Bylivshus og hvordan det opstod.

  Et sted til fælles: Hvordan kan man udvikle et lokalsamfund?

  Lyt med og bliv klogere på hvordan Institut for X opstod. Du kan også høre om, hvordan man ved at give initiativretten til brugerne, kan udvikle et område.

  Et sted til fælles: Kulturhus Bunkeren

  På Olof Palmes Allé finder du den gamle journalisthøjskole. I dag hedder bygningen Kulturhus Bunkeren og huser bl.a. Museum Ovartaci.

  Et sted til fælles: Hvorfor er det så fedt at komme fra Vejlby?

  Christian Henriksen er forfatter til bogen '8240 Vejlby'. Christian fortæller om det sted, der har formet ham på godt og ondt, og hvordan Vejlby har en plads i Christians hjerte og identitet.

  Et sted til fælles: Fra Aarhus V til Hollywood og Cannes

  Rosa Faizzad er vokset op i en lejlighed i Aarhus V. Selv om hun i dag er rykket til et parcelhus i Tilst, sætter hun stadig pris på nogle af de ting, man lærer ved at bo tæt sammen. Som modedesigner sælger Rosa Faizzad sine kjoler til kunder over hele verden.